Mădălina Pavăl

Mădălina Pavăl este o cântăreață româncă, stabilită în București. Muzica ei este interpretată de un ansamblu acustic live care explorează fuziunea groove-urilor moderne cu instrumentele clasice și tradiționale.

Stilul muzical se află la intersecția fină între clasic și tradițional, viu și acustic. După o serie de colaborari cu artiști reprezentativi ai culturii alternative autohtone, Mădălina și-a lansat primul ei album în 2019 “Oamenii se fac dor”. În 2020, Mădălina Pavăl scoate în lume un nou videoclip, “Vino pân’ la București”, un cântec despre începuturi, despre schimbări și despre cât de important este să îți găsești locul și drumul care te va duce acolo. 

În 2022 Mădălina Pavăl Live Orchestra a lansat albumul ROIESC, un demers atent curatoriat de producatorul și artistul Alexei Turcan. Au adunat 12 muzicieni pe scenă si așa cum o spune însăși denumirea sa (a roi – roiesc), prin intermediul fiecărui element component, începând de la melodii și continuând cu identitatea vizuală, mesajele cheie, videoclipuri, activări și evenimentele asociate, albumul își propune să antreneze în jurul său o dezbatere despre amprenta culturală și tot ceea ce ne reprezintă. 

Vocea și versurile sunt inspirate de vechile rădăcini și tradiții românești, cu structura și sensibilitatea tipice peisajelor sonore cinematografice și muziciile lumii.