Laurențiu Caramete

Fiind pasionat de spațiu și de misterele lui încă de mic, a urmat un traseu pe un profil real în școală, obținând o licență în matematică-fizică la Universitatea din Petroșani, a continuat cu un master la Facultatea de Fizică a Universității București (Fizica atomului, nucleului, particulelor elementare, astrofizică și aplicații), apoi și-a luat doctoratul în astrofizică la Universitatea din Bonn, Germania, absolvind mai apoi și școala doctorală a institutul Max-Planck for Radioastronomy din Bonn.

Întors în România, s-a angajat la Institutul de Științe Spațiale din Măgurele unde lucrează și în prezent, continuând să își dezvolte și diversifice pasiunea pentru spațiu.

A participat și coordonat numeroase proiecte naționale și internaționale,participând la experimente și misiuni spațiale. În prezent coordonează eforturile de participare la misiunea spațială LISA, una dintre cele mai mari misiuni ale Agenției Spațiale Europene. Echipa condusă de el s-a calificat in finala Galei Cercetării Românești, Ediția I (2023), organizata de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării la Ateneul Român.