Alex Trăilă

Alex Trăilă este un consultant de film român, expert în politici publice, cu o experiență de peste 10 ani în industria cinematografică. Este licențiat în imagine de film și certificat în producție creativă, aspecte juridice și de finanțare sectoriale.

Între 2006 și 2016, a deținut compania de producție de film Steppenwolf Film, spre final îndreptându-se spre o implicare activă în platformele B2B dedicate realizatorilor de film din sud-estul și estul Europei locuind astfel în Sarajevo, Varșovia și Berlin.

Alex a inițiat #FEEDback (Film Eastern Europe Dialogue), platforma think tank ce a abordat viitorul politiciilor publice în audiovizualul Europei de Est, a fost membru al consiliului de administrație al Centrului Național a Cinematografiei (CNC), consilier al Ministrului Culturii pe domeniul cinematografiei și între 2017-2021 a fost consultant afaceri europene și relații externe pentru Centrul Național a Cinematografiei.

În prezent se află la Strasbourg, în calitate de expert politici publice în audiovizual în cadrul EURIMAGES – Fondul cultural al Consiliului Europei. Este lector asociat la Universitatea Națională de Teatru și Film ”I.L. Caragiale” București și doctorand cercetând Filmul european în era politicii comunitare post 1989. Este membru al Academiei Europene de Film, fellow Aspen Institute Romania și allumna al Aspen Initiative for Europe.